Header Detail 1240x533px C Better Workflow

Wie even googelt, vindt tal van definities van work management. Maar is het nu een tool, een manier van werken of het zoveelste modewoord? Volgens ons kan je de betekenis van work management nog het beste samenvatten als ‘meer gedaan krijgen met minder gedoe’. Wat we daar precies mee bedoelen - en wat dan precies het verschil is tussen work management vs project management - lees je hier.

Wat is work management?

Elk bedrijf - klein of groot - organiseert zijn werk op een bepaalde manier. Wil je als bedrijf groeien, de relatie met je klanten versterken én zorgen voor blije medewerkers, dan is het goed om nu en dan je werkprocessen kritisch te bekijken. Hoe vlot loopt de klantenopvolging, kan de facturatie sneller, accurater of efficiënter, hoe zit het met de werkdruk van je werknemers, waar zitten er bottlenecks in de workflow? Work management is erop gericht het geheel van die processen en werkzaamheden te verbeteren. Eigenlijk gaat het er dus om slimmer te werken: meer gedaan krijgen met minder administratie, minder fouten, minder manueel werk of kortweg met minder gedoe.

Work management: betekenis en toepassingen.

Dat gezegd zijnde, kan de precieze betekenis van work management verschillen naargelang het type organisatie. Zo zal een creatief bureau vooral kijken hoe het zijn projectmanagement of de samenwerking tussen freelancers en interne medewerkers kan verbeteren, in een bouwbedrijf zal de nadruk eerder liggen op resource management, het vlotter opstellen van offertes en een betere opvolging van de facturatie.

Andere processen die deel uitmaken van work management zijn onder andere CRM en lead management, time management, projectmanagement, budgetbeheer en rapportering.

Work management vs project management?

Is er dan een verschil tussen work management vs project management? Zeker wel, al zijn er ook overeenkomsten. Zo zal je ook voor een project op zoek gaan naar een optimale manier van werken, rekening houdend met een bepaald budget, beschikbare medewerkers en met een deadline of tijdsspanne voor ogen. Het grote verschil is dat een project veel meer afgelijnd is, zowel in tijd als in ruimte, en een duidelijk doel heeft. Work management is daarentegen een voortdurend proces van evalueren en bijsturen. Bovendien is het gericht op groei in de breedste betekenis van het woord: meer verkopen, betere klantenrelaties, tevreden werknemers en meer vrije tijd voor managers en medewerkers.

Wat zijn de voordelen van work management software?

Work management software helpt je werk slimmer en efficiënter te organiseren. Het is een alles-in-één tool waarin je al je bedrijfsinfo centraliseert en zo veel mogelijk processen automatiseert. Daardoor heb je meer overzicht - over je leads, klanten, projecten, facturen, budgetten, … - bespaar je tijd, maak je minder fouten, verkoop je meer en behoud je altijd en overal de controle over je workflow, ook als je bedrijf groeit.

Met een work management tool als Teamleader maak je bovendien makkelijk analyses van je verkopen en verkoopkansen, de prestaties van je werknemers, je inkomsten, … Die inzichten helpen je betere beslissingen te maken over de toekomst van je bedrijf.

Verbeter je work management met Teamleader

Teamleader maakt twee softwareproducten: Teamleader Focus en Teamleader Orbit.

12.000 ondernemers en hun teams maken dagelijks gebruik van Teamleaders work management software om te verkopen, factureren en werk te plannen. En dat alles op één plek. Van IT agency’s en digitale marketeers tot loodgieters en bouwbedrijven.

Daarmee zijn we de nummer één work management software in België en Nederland. Ontdek hoe Teamleader jouw bedrijf vooruit helpt.

12.000 ondernemers en hun teams organiseren hun werk al met Teamleader:

TL Portret Web68
Robin Van Cleemput

Robin heeft in de jaren dat hij bij Teamleader werkt verschillende rollen gespeeld: die van copywriter, contentmanager en brandmarketeer. Op dit moment is hij de all-round creatieveling die concepten bedenkt, campagnes co-creëert en zowel lange als korte teksten schrijft. Ook hanteert hij vaak de microfoon op Teamleader-evenementen, en gelooft hij vurig in 'Lazy-Smart' als religie. Praat met hem over content marketing, vechtsporten en goede muziek. En neem een IPA mee, want Robin is minstens voor een kwart hipster.

Meer artikelen van Robin Van Cleemput