Het Walhalla van de projectmanager: Teamleaders nieuwe Werkoverzicht

Als projectmanager ben je graag voorbereid. Goed nieuws: met Teamleaders nieuwe werkoverzicht maak je heldere inschattingen van het nodige werk, en hou je je projecten perfect onder controle.

Eén van onze voornaamste vraagstukken bij Teamleader is: hoe kunnen bedrijven hun werk zo efficiënt mogelijk plannen? Het nieuwe werkoverzicht voor projecten is een antwoord op die vraag.

Je werk goed kunnen inschatten, is één van de belangrijkste voorwaarden om een project goed af te ronden. Daarom zoom je best even uit om een overzicht te bouwen.

Een totaaloverzicht per project

Een project in behapbare stukken opdelen en het werk evenredig verdelen, wordt al snel een huzarenstukje. Zeker wanneer een project uitgroeit tot meerdere fases, is een totaalbeeld snel zoek. Met het nieuwe Werkoverzicht bieden we een oplossing voor dat probleem.

Het Werkoverzicht biedt een flexibele manier om je werk te plannen. Plan bij aanvang eerst alle grote fases van je project. Omdat de belangrijkste gegevens in het zijpaneel automatisch worden overgenomen, is dit klusje op geen tijd geklaard. Zo heb je meteen een overzicht van de voornaamste stappen om het project tot een goed eind te brengen.

{{ script_embed('wistia', 'd65ehi4mz5', '', 'inline,responsive,align=center,marginRight=auto,marginLeft=auto') }}

Heb je de grote lijnen uitgezet? Dan is het tijd om wat dieper te duiken in de specifieke taken per projectfase. Hierbij hoef je nog geen rekening te houden met wie het werk zal uitvoeren. Een taakverantwoordelijke aanduiden kan later nog,en dat heeft verschillende voordelen:

  • Bekijk eerst wie ruimte heeft om taken uit te voeren en hou collega’s tevreden
  • Schat beter in hoeveel tijd een project zal innemen
  • Communiceer helder met je klanten

Al doende leren

Niet alleen bij aanvang, maar ook tijdens het project is het nieuwe werkoverzicht een grote hulp:

  • Vergelijk geschatte tijd van taken met effectief geregistreerde tijd en leer uit je planning
  • Bekijk geregistreerde tijd die niet gelinkt is aan een vooraf geplande fase of taak. Zo schat je toekomstige projecten beter in
  • Plan nieuwe of bewerk bestaande taken rechtstreeks vanuit dit overzicht

Het Werkoverzicht vervangt de oude ‘Milestones en taken’ en is direct toegankelijk vanaf je project. Het overzicht staat prominent bovenaan de pagina, zodat je snel de status van je werk ziet. Daar vlak ondervind je de vertrouwde projectcijfers, die je in één oogopslag de financiële gezondheid van je project tonen.

De combinatie van die projectcijfers en het werkoverzicht zorgen ervoor dat je steeds de controle over je project bewaart. En rust in je project, is rust in je hoofd.

Benieuwd hoe jij van deze feature kunt profiteren? Schrijf je in voor onze live producttraining en pak uit met je kennis bij je collega's!

Wat staat er op deze pagina?
  • 23/04/2020
  • Laatst gewijzigd op 26/03/2024

Gerelateerde blogposts