
Openstaande facturen: we krijgen er allemaal mee te maken, of we dat nu willen of niet. Hier zijn 3 tips om ze alsnog betaald te krijgen, zónder de hoofdpijn die je krijgt van het sturen van betalingsherinneringen.
Ooit al een wanbetaler of late betaler gehad? De kans is groot van wel.
Handelsinformatiebureau Graydon meldde in 2014 dat in België 67,1% van de facturen, of twee derde, op tijd wordt betaald. Dat betekent dat een derde van de facturen niet op tijd wordt betaald.
Het percentage bedrijven dat daar last van heeft is nog hoger. In Nederland bleek uit onderzoek van het Verbond van Verzekeraars dat ruim driekwart van het Nederlandse mkb (midden- en kleinbedrijf) met wanbetaling kampte.
Met als risico dat jij je leveranciers niet meer op tijd kan betalen… of erger.
We gaven al eerder tips om je factuur te maken, zodat die hopelijk sneller betaald wordt.
Maar hoe ga je om met verlopen facturen? Hier zijn 3 tips om ze alsnog betaald te krijgen, zónder de hoofdpijn die je krijgt van het sturen van betalingsherinneringen.
Les étapes à suivre pour une bonne relance de facturation
“Une facture sur trois n’est pas payée à temps” annonçait le bureau d’information commerciale Graydon en 2014. Si c’est votre cas, vous imaginez bien le manque à gagner que cela peut représenter pour votre affaire… et ce, aussi bien au niveau financier que pour vos employés qui vont perdre du temps à courir après vos clients et leurs virements.
Pour éviter tout cela et rédiger de bons courriers de relance pour vos factures impayées, chez Teamleader, nous vous donnons la marche à suivre :