Hou je urenverantwoording makkelijk en overzichtelijk.

Urenverantwoording heeft zo z’n voordelen - en is in veel gevallen een must - maar kost ironisch genoeg ook tijd. Die urenverantwoording bijhouden in Excel maakt het er uiteraard niet efficiënter op. Enter Teamleader: een tool die jou verlost van eindeloze administratie én je bedrijf vooruit helpt met analyses en inzichten.

Wat is urenverantwoording?

Een urenverantwoording geeft je klanten een overzicht van je gewerkte tijd. Dat is vooral nuttig als je die uren factureert op basis van een uurtarief. Transparant zijn over de tijd die je besteedt aan taken en projecten geeft klanten vertrouwen en zorgt ervoor dat facturen vlotter betaald worden.

Een overzichtelijke urenverantwoordingsstaat biedt je ook inzicht in je eigen workflow en efficiëntie. Hoeveel tijd besteed je écht aan bepaalde taken? En is je geïnvesteerde tijd voor een project in balans met de return die je ervoor krijgt? Je uren registreren en die tijdsbesteding vervolgens analyseren, helpt je zo betere beslissingen te nemen voor je bedrijf.

Waarom urenverantwoording in Excel beter kan.

Om je gewerkte tijd op een transparante manier te tonen aan je klanten kan een eenvoudige urenverantwoording in Excel soms volstaan. Wil je ook lessen trekken uit je tijdsbesteding, dan zijn Excel-sheets minder handig. Voor je bij elkaar hebt gepuzzeld hoeveel omzet je mag verwachten, of hoe je gewerkte uren zich verhouden tot de tijd die je budgetteerde, ben je alweer vele uren verder. Inzicht krijgen in je tijdsbesteding kost je op die manier veel tijd.

De voordelen van een urenverantwoording app.

Het grote voordeel van een app voor urenverantwoording is dat je er juist tijd mee bespaart. Dat begint al bij de tijdregistratie, die stukken makkelijker en sneller verloopt als je gebruikmaakt van software. Het risico op fouten wordt ook kleiner en je ziet in een oogopslag of je uren volledig zijn. Zo vergeet je nooit meer iets te factureren.

Rapporten en analyses maken is bovendien stukken eenvoudiger met software voor urenregistratie. Het aantal begrote versus bestede uren bekijken, de productiviteit en declarabiliteit van medewerkers evalueren, je omzet voorspellen, je capaciteit plannen, … Alle info die je nodig hebt zit in één systeem, op één centrale plek.

Teamleader: van urenregistratie naar facturen en rapporten.

Teamleader is software waarmee je niet alleen vlot je urenverantwoording bijhoudt maar ook snel facturen maakt. Uren registreren doe je via de Time Tracker, manueel, vanuit een taak, call of afspraak, tijdsregistratie per week, de mobiele app of een werkbon. Je kiest dus zelf wat voor jou het snelst en makkelijkst werkt.

In één oogopslag zie je ook de factureerbare tijd per klant en kies je wat je aan je factuur wil toevoegen. Zo maak je facturen in minder dan twee minuten, vergeet je nooit uren te factureren en maak je minder fouten.

Overzichtelijk statistieken geven je tot slot inzicht in de prestaties van je team - per dag, week of maand, per klant of project - je projectmarge en je budget. Op die manier zie je snel waar je moet bijsturen en hoeveel tijd je het best voorziet voor nieuwe projecten.

Probeer ons twee weken uit. Volledig vrijblijvend. Zonder te betalen.

Benieuwd naar de functionaliteiten en het effect van het Teamleader? Probeer het dan twee weken gratis uit! Zo heb je voldoende tijd om te bekijken of het systeem van toegevoegde waarde voor je is. Na de proefperiode zit je nergens aan vast.

Geschreven door Robin Van Cleemput
  • 25/11/2021
  • Laatst gewijzigd op 13/03/2024

Gerelateerde blogposts