30/09/2021 | Leestijd 6 minuten

Teamleader sprint voor gelijke rechten op Memorial Van Damme

Header Detail 1240x533 WS memorialvd

Gelijke rechten en girl empowerment waren dit jaar de focus op de jaarlijkse Belgische hoogdag voor de atletiek. De Memorial Van Damme en kinderrechtenorganisatie Plan International sloegen de handen in elkaar en organiseerden er de symbolische Equal Rights Run. Tijdens die 100 meter sprint nam Teamleader het op tegen 8 andere bedrijven. De opbrengst van het initiatief gaat integraal naar het Senegalees sportproject van Plan International dat meisjes via sport een betere toekomst wil geven.

Teamspirit

Na een selectieproces met zelfs een eigen Teamleader Qualifier race op Dok-Noord in Gent werd onze eigenste data analyst, Arno De Clercq, afgevaardigd om Teamleader te vertegenwoordigen. Na een training met topatleet Cédric Van Branteghem was Arno raceklaar. Zo’n 10 Teamleader collega’s zagen hem vervolgens tweede worden, in een race waarin deelnemen uiteraard belangrijker was dan winnen.

Zo’n momenten die de groepsdynamiek een boost geven zijn uitermate belangrijk voor Teamleader. Ook voor ons was het een uitdaging om tijdens de pandemie als één team verbonden te blijven. De sociale momenten op kantoor zorgen vaak voor een gevoel van samenhorigheid en teamspirit. Gezien de fysieke afstand bij het thuiswerken is het des te belangrijk om de onderlinge betrokkenheid groot te houden en de teamspirit blijvend te bevorderen. Dat maakt het werk niet alleen aangenamer maar het is ook nog eens beter voor de productiviteit. Onze deelname aan de Equal Rights Run past dan ook perfect bij eerdere initiatieven, zoals de grensoverschrijdende relay run en onze eigen radioshow met Marcel Vanthilt als gastheer.

Ondernemen = topsport

Teamleaders aanwezigheid op de Memorial Van Damme ligt voor de hand: topsport inspireert ons. Topsporters presteren door passie en discipline. Atleten kunnen zich niet permitteren op hun lauweren te rusten. Ze moeten scherp blijven en elke dag beter doen. Dit wordt ook verwacht van ondernemingen. Verliezen hoort ook bij het spel. Want sport brengt ons veerkracht bij, een eigenschap waar vandaag meer dan ooit nood aan is.

Bovendien staat rond elke atleet een gedreven team van familie, begeleiders, diëtisten, masseurs. Want op je eentje win je de race niet. Teamleader wil die ondersteuning zijn voor ondernemers, en we helpen hen elke dag het beste van zichzelf te geven. Tijdens de Memorial Van Damme ook nog eens gelijke rechten kunnen ondersteunen, was voor Teamleader een makkelijke beslissing.

Kijk hier hoe jij zelf kan bijdragen aan een meer gelijke wereld via sport!

Lees meer

Teamleader