Sneller betaald met QR-codes op facturen

Om nóg sneller betaald te krijgen, kun je nu een QR-code toe te voegen aan je facturen. Je klanten scannen die code met de hun bank-app om het betaalproces vlot te laten verlopen.

De QR-code maakte zijn comeback in onze levens gedurende de Covid19-pandemie. Het gebruik van de geblokte code vervierdubbelde zelfs in het eerste kwartaal van 2022. Ze zijn ondertussen alomtegenwoordig en worden toegepast voor allerlei doeleinden, zoals het scannen van menu’s in restaurants, reclame, of zoals in ons geval, betalingen uitvoeren.

Wist je dat…

QR-codes al sinds 1994 bestaan? Autobouwer Toyota ontwikkelde ze oorspronkelijk om auto-onderdelen bij te houden tijdens het montageproces.

De meest gebruikte toepassing van QR-codes is veruit betalingen uitvoeren. Verwacht wordt dat QR-code transacties wereldwijd 2,4 biljoen dollar zullen bereiken in 2022. Ondertussen ondersteunen de meeste banken in de Benelux betalingen via een QR-code, maar het hangt af van bank tot bank.

Meer gedaan…

Dat je facturen 14 dagen sneller en 37% meer op tijd betaald krijgt via ons InvoiceCloud-platform, wist je ondertussen al. Vandaag bieden we een manier om nóg sneller betaald te worden.

Vanaf nu kun je ook een QR-code op je Teamleader Focus-facturen plaatsen. De code bevat alle betaalinformatie die op je factuur vermeld staat. Je klanten scannen deze codes eenvoudig met hun bank-app en voeren de betaling uit.

…Minder gedoe

Omdat de info van de factuur automatisch wordt ingevuld, is er ook veel minder ruimte voor fouten bij betalingen. Klanten hoeven niet al die cijfertjes over te typen. En omdat ook de gestructureerde mededeling wordt overgenomen, is het voor jou gemakkelijker om betalingen te matchen met je bankafschriften.

Hoewel QR-codes voor betalingen gebaseerd zijn op een norm uit 2012 van de European Payments Council wordt de QR-technologie momenteel slechts door enkele landen echt toegepast: Oostenrijk, België, Duitsland, Finland en Nederland. Het hangt dus nog steeds af van de bank van je klant of die de code kan scannen.

QR-codes toevoegen aan je facturen

Een QR-code toevoegen aan je facturen is vrij eenvoudig. We maakten twee nieuwe shortcodes die je op je factuurtemplates kunt plaatsen.

  • $SEPA_QR_CODE$: deze code voegt een QR-code toe aan je factuur
  • $SEPA_QR_CODE_WITH_INSTRUCTIONS$: deze code voegt de QR-code toe aan je factuur, samen met een kleine uitleg welke bankierapps wel of niet ondersteund worden.

Eén van deze codes plaats je gelijk waar op je factuur. De uiteindelijk PDF van je factuur bevat een unieke QR-code die alle betaalinformatie bevat. De enige vereiste is dat je IBAN is ingevuld in je bedrijfsinstellingen.

Het gebruik van QR-codes is volledig gratis; er zijn geen extra transactiekosten aan verbonden.

Eindeloos wachten tot je facturen betaald worden, is dus verleden tijd. 

Wil je graag meer concrete tips, naast QR-codes op je facturen om sneller betaald te worden? 

Die krijg je op Work Smarter.

Probeer het zelf!

Benieuwd hoe het werkt? Probeer het zelf: scan onderstaande code met je bank-app. Je ziet een betaalverzoek aan Bednet voor €1. Aan jou de keuze of je de betaling ook daadwerkelijk uitvoert natuurlijk!

QR bednet

Waarom Bednet?

Teamleader richt zich het komende jaar op het thema "Iedereen mee".

"Ondernemers en kmo’s gaan uitdagende tijden tegemoet en wij willen ervoor zorgen dat niemand achterblijft. Niet vandaag, maar ook niet in de toekomst. We willen gelijke kansen bieden aan de ondernemers van morgen. Daarom is Bednet voor ons zo'n belangrijk initiatief", zegt Teamleader CEO Jeroen De Wit.

Ondernemers en kmo’s gaan uitdagende tijden tegemoet en wij willen ervoor zorgen dat niemand achterblijft.

Bednet is een vorm van online afstandsonderwijs voor zieke leerlingen die langdurig of regelmatig niet naar school kunnen. Via Bednet volgen afwezige studenten online lessen samen met hun klasgenoten. "Met Bednet zetten we het leerproces voort, zodat afwezige leerlingen in contact blijven met medeleerlingen en deel blijven uitmaken van de klas. We creëren zowel thuis als in de klas het gevoel dat een afwezige leerling echt bij hen in de klas zit" zegt CEO van Bednet Mathieu Tallon.

En het beste van al? Door mooie donaties en sponsoring is hun werking helemaal gratis voor gezin en school!

Ontdek Teamleader Focus, dé tool om snel en foutloos te factureren

Snel facturen maken, ze opvolgen, je inkomsten voorspellen … Met Teamleader Focus is factureren een fluitje van een cent. Werk met sjablonen, start vanuit een offerte, project of tijdregistratie en koppel met je boekhoudpakket. Naast factureren kun je er ook klanten en projecten beheren - alles-in-één, daar gaan we voor!

  • 12/12/2022
  • Laatst gewijzigd op 12/04/2024

Gerelateerde blogposts