Werk ononderbroken met Prepaid facturatie

Prepaid facturatie is een manier om voor diensten (of goederen) te betalen voor je ze effectief krijgt. Het is een methode die steeds meer aan populariteit wint. In deze blog bekijken we hoe prepaid facturatie werkt in Teamleader Focus en welke voordelen het biedt.

Prepaid facturatie stelt jouw klanten in staat hun uitgaven te budgetteren en efficiënter bij te houden. In plaats van aan het eind van de maand een rekening te ontvangen met een lijst van kosten die als een verrassing kunnen komen, spreek je met je klanten via prepaid facturatie een vooraf bepaald budget af.

De voordelen van prepaid facturatie

Een van de belangrijkste voordelen van prepaid facturatie is dat het klanten helpt hun uitgaven onder controle te houden. Als ze vooraf betalen voor een dienst of product, weten ze precies hoeveel ze uitgeven en kunnen ze dat makkelijk budgetteren.

Een ander voordeel van prepaid facturatie is dat klanten intrestkosten en boetes kunnen vermijden. Bij traditionele facturatie vergeten klanten al eens vaker een factuur op tijd te betalen, of het gebeurt dat ze niet genoeg geld hebben om het volledige bedrag te betalen. Met prepaid facturatie vermijd je dit door vooraf te betalen.

Prepaid facturatie is vooral nuttig voor (maar niet gelimiteerd tot) agency’s. Denk maar aan MarCom-bureaus die meerdere sociale media-accounts voor hun klanten beheren. In plaats van te moeten wachten op goedkeuring, trekken ze eenvoudig gewerkte uren af van het prepaid budget.

Prepaid NL

Eenmalig of continu

Om te starten, spreken jij en je klant een budget af. Voeg dat budget toe aan het prepaid krediet van de klant, en ga dan aan de slag door de tijd te registreren die je voor die klant werkt.

Zodra je een prepaid budget in werking hebt, heb je een aantal opties. Spreek met je klant af of het om een eenmalige betaling gaat of laat het budget automatisch aanvullen. Je kunt ervoor kiezen om automatisch een nieuwe factuur aan te maken wanneer het prepaid budget onder een bepaald bedrag zakt.

Alle tijdregistraties die aan die klant gekoppeld zijn, verschijnen op hun overzichtspagina. Daar selecteer je welke je wil aftrekken van hun prepaid budget.

Schep een vertrouwensband

Je ziet op elk moment hoeveel van het budget overblijft. Zo kun je transparant communiceren met je klanten. Dat schept een vertrouwensband die je professionele relatie alleen maar ten goede komt.

Meer weten over hoe prepaid facturatie werkt? Neem dan een kijkje op ons supportcentrum.

Opgelet: Prepaid facturatie is beschikbaar in de pakketten MOVE en BOOST.

  • 09/02/2023
  • Laatst gewijzigd op 06/12/2023

Gerelateerde blogposts