Op bezoek bij Yappa: "De Teamleader-integratie voegde alles samen in sneltempo."

Op bezoek bij yappa fantastisch dat je als klant meedenkt samen met andere gebruikers zodat toffe ideeen plots heel concreet worden nl

Vruchtbare screening

Teamleader laat zijn gebruikers aan het woord: stuk voor stuk ondernemingen die structureel-efficiënter werken. Yappa uit het Limburgse Alken is een no-nonsense webbureau dat websites/shops en applicaties ontwikkelt. Of koppelingen met softwarepakketten. Met een grote nadruk op een aangenaam samenwerkingstraject, want dat wordt in deze branche vaak vergeten. Yappa is dus geen typisch uitvoerende webbouwer, eerder een conceptueel webbedenker. Zaakvoerder Yoeri Severy startte als student-ondernemer, 12 jaar terug: "In september werken we 1 jaar met Teamleader, maar daar ging heel wat research aan vooraf."

Dat vraagt om duiding: "Tientallen systemen zijn gescreend én getest, een proces van maanden was het. Aanvankelijk zagen we weinig hoopvolle resultaten, maar op den duur bleek onze zoektocht naar 'de heilige graal' toch vruchtbaar. Teamleader sprong eruit. Hun reactiesnelheid, de Belgische origine, de vele updates die wat aan de App Store deden denken…" Yappa maakt natuurlijk zelf ook apps, maar een eigen systeem zat er nooit in: "Je moet daar constant mee bezig zijn. En alle mensen bij Teamleader doen dat ook, dus… schoenmaker blijf bij je leest (lacht)!"

Centraliserend eenvoudig

Voordien werkten Yoeri en zijn team met een wirwar van software: "Basecamp deed onze takenlijsten en timesheets, de planning zat in 10000ft, de contacten liepen dan weer in een Mac App met amper 1 gebruiker…" De Teamleader-integratie voegde alles samen in sneltempo: "Let op, onze offertes lopen deels buiten Teamleader, maar we krijgen een module die dat rechtzet." De Yappa-voorman is enthousiast als het om updates gaat: "Elke vrijdag kijk ik uit naar de nieuwe features, omdat we die meestal zelf toepassen. Notities toevoegen na meetings bijvoorbeeld, of visualisaties in welke mate een project vertraagde..."

Als creatieve geesten voelt het Yappa-team zich verwant met Teamleader: "Op zich is het fantastisch dat je als klant meedenkt, samen met andere gebruikers. Zodat toffe ideeën plots heel concreet worden." Nochtans stonden sommige ontwikkelaars wat sceptisch tegenover Teamleader: "Zo’n ingrijpende verandering vergt altijd aanpassingsvermogen én nog meer vertrouwen. Maar toen Teamleader de timesheets - een gevoelig punt - compatibel maakte met Google Chrome, sloeg de scepsis snel om in respect. Zeker omdat het systeem zich zeer vlot toonde."

Productieve automatisatie

Yoeri blikt met enige hilariteit terug: "Een CRM-systeem had ik zelfs niet, alle bedrijfsgegevens zaten in de facturatie. Dat zorgde voor pijnlijke toestanden bij de kerstkaarten: ik haalde dan een hopeloos achterhaald Excelbestandje boven (lacht)." Tegenwoordig zijn het iets hippere tijden: "Teamleader installeert straks een Voice over IP-systeem, zodat telefoontjes met 1 muisklik op de juiste klant gebeuren, terwijl ze geregistreerd worden. En dankzij de afspraakrapportering raadpleegt iedereen het verslag, waar en wanneer men wil. Onze projectmanagers vinken hun taken ook telkens af, zo behouden ze een feilloos overzicht."

Uiteindelijk een zeer positieve eindbalans bij Yappa? Yoeri beaamt vertrouwensvol: "Teamleader automatiseert veel tijdrovende, uiteenlopende zaken. Dat heeft zo’n aanstekelijk effect dat we nu overwegen om de betalingscontrole te automatiseren. Enfin, als Teamleader blijft evolueren aan die snelheid, dan binden ze ons nog feller (glimlacht)."

TL Portret Web68
Robin Van Cleemput

Robin heeft in de jaren dat hij bij Teamleader werkt verschillende rollen gespeeld: die van copywriter, contentmanager en brandmarketeer. Op dit moment is hij de all-round creatieveling die concepten bedenkt, campagnes co-creëert en zowel lange als korte teksten schrijft. Ook hanteert hij vaak de microfoon op Teamleader-evenementen, en gelooft hij vurig in 'Lazy-Smart' als religie. Praat met hem over content marketing, vechtsporten en goede muziek. En neem een IPA mee, want Robin is minstens voor een kwart hipster.

Meer artikelen van Robin Van Cleemput