Op bezoek bij TinC: "Ideaal voor een strikte opvolging, want dat blijft een heikel punt bij jonge bedrijven."

Op bezoek bij tinc ideaal voor een strikte opvolging want dat blijft een heikel punt bij jonge bedrijven nl

Dezelfde taal

Teamleader laat zijn gebruikers aan het woord: stuk voor stuk ondernemingen die structureel-efficiënter werken. TinC, in Haasrode bij Leuven, organiseert professionele taaltrainingen op bedrijfs- en functiemaat. Want een boekhouder spreekt een andere taal dan pakweg een sales. Zaakvoerder-oprichter Els Van Aerschot verwerkte haar talenpassie in een sterk bedrijfsavontuur, sinds 2008: "Onze groeicijfers ogen vrij spectaculair, maar dat gaat niet ten koste van onze persoonlijke relatie met de klant."

Daarmee is de toon gezet: "Na een jaar Teamleader merken we zeer positieve evoluties. Alle daden en contacten worden geregistreerd, van een simpel telefoontje tot een heuse taaltraining. Meerdere collega’s werken voortaan in hetzelfde dossier. En instelbare meldingen houden ons én de klant alert. Ideaal dus voor een strikte opvolging, want dat blijft een heikel punt bij jonge bedrijven." Els zit voor 80% op verplaatsing, en dan is actuele dossierkennis onontbeerlijk: "Vlak voor een klantenbezoek, check ik de projectstatus via mijn tablet of smartphone. Zo gaat het altijd goed vooruit!"

Inhoud én vorm

De TinC-frontvrouw blijkt, naast haar punctuele attitude, ook gevoelig voor esthetiek: "Teamleader bracht ons qua grafische aantrekkelijkheid in een ander tijdperk, zeker na onze Excelperiode, maar ook naast gelijkaardige systemen. Eenvoudig maar toch kleurrijk, en zeg nu zelf, dat is toch veel aangenamer om dagelijks mee te werken?" Vanuit diezelfde optiek liet Els de offertelook aanpassen: "Mijn vraag was nog niet koud, of ze werd beantwoord in een update. Plus, waar ik vroeger al eens een offerte overschreef, vermeldt Teamleader wanneer wat waarheen ging."

Hetzelfde verhaal bij een nieuwe stagiaire: "Teamleader maakte diezelfde dag een tijdelijke login, met aanpasbare bevoegdheden én… gratis." Zo’n service gaat niet onopgemerkt voorbij, zeker als jonge ondernemer: "We voelen ons verbonden met Teamleader. De vlotte communicatie, het creatieve meedenken, de hulpvaardige houding… Ik kies mijn partners vaak op intuïtie, zeker als het om KMO’s gaat, want die blijven net klein genoeg voor een hoge kwaliteit. Niet toevallig begeleid ik bij Unizo enkele fijne starters, die hopelijk hetzelfde pad opgaan."

Blijven optimaliseren

Die nieuwe spelers hebben nog meer baat bij Teamleader: "Ze stemmen hun interne werkwijze vanaf dag 1 af op Teamleader, en vice versa. Elke gebruiker creëert zo zijn eigen lay-out. Meer vormelijk, zoals verschuifbare kolommen, of net inhoudelijker, zoals relevantere projectcijfers." Els wil met haar eigen bedrijf nog verder: "Het volledige projectbeheer draait nu in Teamleader, en dat zie ik binnenkort graag met het documentbeheer."

Geen twijfel mogelijk, TinC gelooft in een langdurig partnership: "Als ik me tevreden voel, ben ik de beste ambassadeur ooit. Maar indien niet, dan word ik de ergste vijand (lacht)." De nieuwsbrief heeft in elk geval een vaste lezer in Haasrode: "Die bevat geen gezwets, maar respecteert net de kernwaarden, zoals concrete vooruitgang. En dat is goed."

TL Portret Web68
Robin Van Cleemput

Robin heeft in de jaren dat hij bij Teamleader werkt verschillende rollen gespeeld: die van copywriter, contentmanager en brandmarketeer. Op dit moment is hij de all-round creatieveling die concepten bedenkt, campagnes co-creëert en zowel lange als korte teksten schrijft. Ook hanteert hij vaak de microfoon op Teamleader-evenementen, en gelooft hij vurig in 'Lazy-Smart' als religie. Praat met hem over content marketing, vechtsporten en goede muziek. En neem een IPA mee, want Robin is minstens voor een kwart hipster.

Meer artikelen van Robin Van Cleemput