Op bezoek bij Cheyns Technics: "Op amper 4 jaar zijn zowel omzet als personeel verdubbeld. Toch bleef ik alles bolwerken."

Op bezoek bij cheyns technics nl

Op (bouw)bedrijfsmaat

Teamleader laat zijn gebruikers aan het woord: stuk voor stuk ondernemingen die structureel-efficiënter werken. Cheyns Technics uit De Pinte is een installateur technieken voor nieuwbouw en renovatie. Afzonderlijke expertise genoeg: sanitair, verwarming, elektriciteit, ventilatie… Of automatische klank en licht. Evengoed doet Cheyns Technics het ganse bouwproces als totaalaannemer, van vloer tot dak. Geen klassiek bouwbedrijf, en dat uit zich in de huisfilosofie: een hoge afwerkingsgraad, samen met een doorgedreven kwaliteit en service. Ruben Van den Bossche, co-zaakvoerder, noemt zich een generalist: "Ik ken van alles een beetje, mijn specialistische collega’s zijn het omgekeerde (lacht)."

De ideale man om de communicatie & administratie te sturen via Teamleader: "Klopt, maar het salesluik zit daar ook in, zo hou ik dicht klantencontact van bij het begin." Na de opstart, 4 jaar terug, leek Teamleader een soort onbereikbare droom: "De bouwsector moest zich door de crisis versneld professionaliseren. Een sterke structuur hadden we al, maar helaas ook een pak losse Excel-documenten. Een systeem op onze maat vonden we nergens. Wel typische software voor (grote) bouwbedrijven: beperkend simplistisch, tegelijk nodeloos ingewikkeld en nog eens enorm onaantrekkelijk. Plus aandacht voor dingen waar we niks aan hadden, zoals stockbeheer en HR-administratie."

Iedereen feedback

In 2013 kwam de doorbraak: "De demo-ervaring leunde dicht aan bij wat we zelf wilden ontwikkelen. Een kneedbaar pakket, met voortdurende ruimte voor bijsturingen. Waaronder de lay-out van de offertes, als marketeer een zeer gevoelig punt (glimlacht)… Zo ontwierpen we een fraai voorblad, dat we in Teamleader desgewenst aanpassen." En het bleef niet bij de vorm: "Onze offertes zijn geen nietszeggende materiaallijsten, maar vertellen exact waar de klant voor betaalt, zonder de grote lijnen te vergeten." Cheyns Technics bleek snel fan van de feedbackknop: "Een geniale zet, want zo perfectioneren we samen het hele systeem. Die transparantie hanteren we ook bij onze klanten."

Dat vraagt om een woordje uitleg: "Twee voorbeelden. Enerzijds krijgen diezelfde klanten toegang tot hun project. Ze zien de vorderingen en facturatie of werken hun contactgegevens bij. Teamleader toont ook grafische info: tijdslijnen, foto-updates… Anderzijds geven de klanten óns feedback via een evaluatieformulier." Ruben en de zijnen steken bovendien de hand in eigen boezem: "Zelfevaluatie is even belangrijk. Ik denk aan de nacalculatie, die ingeschatte offertes en werkelijke werkbonnen naast elkaar houdt. Waarom al die moeite? Wel, we huiveren bij onaangename verrassingen achteraf. Voor de klant én onszelf."

Overzicht behouden

Cheyns Technics zit in de lift, en dat is een understatement: "Op amper 4 jaar zijn zowel omzet als personeel verdubbeld. Toch bleven we de administratie bolwerken zonder personeelsuitbreiding. Mede door een gedetailleerde projectopvolging met 'milestones' en bijhorende budgetten, een interactieve agenda waarin het hele team kan… Tevreden personeel dus, en… klanten. Maar natuurlijk, zelfs Teamleader heeft beperkingen. Ik wil de inkomende facturen graag in het systeem, want zo komt er meer controle over de cashflow." Als allround installateur heeft Cheyns Technics uiteindelijk veel nood aan overzicht: "Dat geldt ook voor Teamleader, als groeibedrijf dan. Binnen de ambities en gedrevenheid toch vasthouden aan de oorspronkelijke waarden."

TL Portret Web68
Robin Van Cleemput

Robin heeft in de jaren dat hij bij Teamleader werkt verschillende rollen gespeeld: die van copywriter, contentmanager en brandmarketeer. Op dit moment is hij de all-round creatieveling die concepten bedenkt, campagnes co-creëert en zowel lange als korte teksten schrijft. Ook hanteert hij vaak de microfoon op Teamleader-evenementen, en gelooft hij vurig in 'Lazy-Smart' als religie. Praat met hem over content marketing, vechtsporten en goede muziek. En neem een IPA mee, want Robin is minstens voor een kwart hipster.

Meer artikelen van Robin Van Cleemput