Op bezoek bij BizPlus: "Meer geloofwaardigheid en integriteit."

Tijd voor een nieuw partnerverhaal: BizPlus uit Aartrijke adviseert en begeleidt (startende) ondernemers die zorgeloos willen groeien. Juridisch-sociale kwesties, personeelsbeleid en -werving, loonlijsten, sociale documenten of het statuut als zelfstandige? Patrick Chalmet van BizPlus belichaamt de dynamische ondernemer: veelzijdig, transparant, correct en bovenal authentiek. "Ondernemers betalen te veel voor vaak onvolledige informatie en onpersoonlijke service."

Bijhouden en bijleren

Verandering van spijs helpt. "Ook voor de stap naar een nieuw systeem als Teamleader. Een vroegere collega raadde het me aan, ik wou een eenvoudig pakket om alle gegevens bij te houden." En eruit te leren, onder meer dankzij uitgekiend projectmanagement. "Als ik een CEO begeleid houdt de tijdsregistratie bij voor hoelang, als ik een arbeidsreglement maak zie ik of de prijszetting gerechtvaardigd is." Transparantie en tijdswinst. "De hele facturatie loopt vlotter, geen geknoei meer met Excel-templates."

Ambities becijferen

Het systeem confronteert Patrick met zijn business. "Ik zie elk kwartaal of de vooropgestelde cijfers worden behaald. Pas op, geld is geen doel op zich, het is een middel voor persoonlijke en sociale ambities." Zakelijk én privé. "Deeltijds werken als HR-officer is gelukt, maar ik wil ook mijn broer in Schotland bezoeken (glimlacht)." Teamleader ondersteunt ondernemen. "Je moet jezelf altijd in vraag stellen. Mijn vrouw doet de boekhouding, vorige week hebben we veel geleerd op jullie opleidingssessie. Voortaan zijn de betalingen zichtbaar, en de koppeling met het boekhoudpakket bespaart papierwerk."

Spirit en service

Ook het systeem wordt regelmatig tegen het licht gehouden. "Sommige features moet je zelf ontdekken. Het zou leuk zijn mochten jullie me contacteren met suggesties op basis van mijn gebruik. Maar ik besef dat zo'n extra service kostbaar is." Over de algemene service geen kwaad woord. "Zelfs om 19u krijg je altijd een antwoord, bij andere bedrijven heerst vaak nog een nine-to-five-mentaliteit en een paraplupolitiek." Patrick is aangetrokken door start-ups. "De jeugdige spirit die er heerst, de zin voor initiatief, je voelt dat ze vooruit willen."

Opvolgingsdiscipline

Patrick kijkt ook in eigen boezem. "Je ziet me vaak op netwerkevents. Ik heb een sterk geheugen en onthou veel van die gesprekken, maar ik moet meer in het systeem stoppen. Zoals een verslag dat gekoppeld wordt aan een contact." De artikellijst is wel up-to-date. "Mijn diensten gaan bijzonder breed, van individuele selectiegesprekken tot complete audits. Het is handig om al die zaken apart in het systeem te zetten, zodat een gedetailleerde factuur volgt."

Helder & leerrijk

Uit de facturatie haalt Patrick leerrijke statistieken. "Ik zie de goede betalers, heb een realistisch beeld van de omzet de komende tijd en denk zo strategisch over toekomstige inkomsten." Een jaar geleden werd de projectmodule geactiveerd. "Een onmisbare tool, mijn losse projecten lopen veel vlotter. Ik ga anderhalve maand voltijds werken aan zo'n project, mijn klant zal perfect weten wat ik doe aan welke prijzen. Die heldere aanpak versterkt mijn geloofwaardigheid en integriteit. Onschatbaar voor iemand die face-to-face werkt."

Geschreven door Robin Van Cleemput
  • 14/11/2015
  • Laatst gewijzigd op 19/02/2024

Gerelateerde blogposts