5 Things Aboud Offers header2 960x400

Teamleader en HR-specialist Securex maken ondernemers wegwijs in de complexe Belgische arbeidswetgeving. Vandaag: een aantal belangrijke zaken die je zeker niet mag vergeten bij het opstellen van je offerte.

Offertes vlot opvolgen, meteen omzetten in facturen en automatisch herinneringen uitsturen voor je onbetaalde facturen? Het zijn slechts een aantal van de vele mogelijkheden die Teamleader je biedt. Ontdek meer, of probeer het meteen twee weken vrijblijvend uit.

Vlotter offertes maken? Probeer Teamleader nu gratis!

Wil je sneller offertes maken, opvolgen of online laten ondertekenen, en ze daarna meteen omzetten in facturen of projecten? Dat kan met Teamleader Focus, onze all-in-one tool voor ondernemers. Zo automatiseer je administratieve taken, bespaar je tijd op papierwerk en verkoop je meer. Probeer het twee weken gratis en volledig vrijblijvend of bekijk hier hoe je offertes maakt met onze software.

Wist je dat... een offerte bindend is voor de verstrekker?

Een overeenkomst ontstaat doordat een aanbod, bijvoorbeeld een offerte, wordt aanvaard.

Degene die het aanbod doet, ofwel de verstrekker van de offerte, is juridisch gebonden aan het voorstel in de offerte. Je hebt er dus alle belang bij om je offerte zo duidelijk en gedetailleerd mogelijk op te stellen. Zo vermijd je in ieder geval discussie over de draagwijdte van de offerte.

Wil je toch het bindend karakter van de offerte omzeilen? Dan kan je in de algemene voorwaarden uitdrukkelijk opnemen dat de offerte niet bindend en vrijblijvend is. Op die manier bescherm je jezelf tegen opdrachten die uiteindelijk toch groter blijken dan gepland.

Wist je dat... de geldigheid van een offerte beter beperkt wordt in tijd?

Aangezien je gebonden bent aan je offerte, doe je er goed aan om een geldigheidstermijn in te stellen. Zo kan je bijvoorbeeld in de algemene voorwaarden opnemen dat een offerte maar 30 dagen geldig is.

Door dit te beperken in tijd, vermijd je dat een klant je offerte aanvaardt terwijl je prijzen ondertussen veranderd zijn.

Wil je meer leren over hoe je jouw offerte kan inzetten als krachtige salestool?
Download dan ons
ebook over offertes die écht werken.

Wist je dat... je de algemene voorwaarden moet vermelden op je offerte?

Je kan je algemene voorwaarden best niet enkel op je factuur vermelden, maar ook op je offerte.

Om je klant vlot de algemene voorwaarden te laten accepteren, informeer je hen best vóór het goedkeuren van een offerte. Voeg dit dus toe aan je offerte. Wil je zeker zijn dat je alle details hebt toegevoegd aan je offerte? Download dan dit handig offerte voorbeeld.


Wist je dat... een offerte bindend is voor de verstrekker?

5 Things Aboud Offers Inline 1 300x3002 1

Wist je dat... een offerte aanvaard moet worden door je klant?

5 Things Aboud Offers Inline 1 300x300

Wist je dat... een offerte aanvaard moet worden door je klant?

We vermeldden het daarnet al: een overeenkomst komt tot stand doordat een klant je aanbod of offerte aanvaardt. Dat kan op twee manieren: stilzwijgend of uitdrukkelijk.

Bij een uitdrukkelijke aanvaarding wordt er expliciet gehandeld. Bijvoorbeeld: je klant ondertekent de offerte voor akkoord. Een digitale goedkeuring kan ook als uitdrukkelijke aanvaarding gezien worden, indien er geen vormvereisten zijn voor de goedkeuring.

Een aanvaarding is stilzwijgend als er geen uitdrukkelijke bevestiging of goedkeuring is door de klant, maar alle omstandigheden erop wijzen dat de klant akkoord gaat met je offerte.

Wist je dat... een offerte opstellen niet verplicht is in een B2B-context?

Als jouw bedrijf verkoopt aan andere bedrijven, is het opstellen van een offerte niet verplicht. Als je daarentegen prestaties levert aan consumenten (B2C), ben je in bepaalde gevallen wél verplicht tot het opmaken van een bestek of bestelbon.

Wil je nog meer leren over offertes?

  • Ebook Offer LP Header Image On Top
    • E-book

    De echte waarde van een offerte.

    De perfecte offerte, hoe ziet die eruit? En hoe maak je van jouw offertes een krachtige sales-tool? Deze white paper vertelt je waar je op moet letten en biedt je een handige checklist. Zo maak je voortaan betere offertes.