Online facturen laten betalen? Makkelijker dan ooit!

Online betalingen ontvangen is voordelig voor jou & je klant, en tegenwoordig helemaal binnen het bereik van de kmo. Lees even mee! Fervente online shoppers zijn het inmiddels wel gewend: met een klik belandt dat stijlvolle paar schoenen in je winkelmandje. Vervolgens kies je bij de kassa je favoriete betaalmethode. Voor meer dan 47% van de Belgische online shoppers is dat hun kredietkaart, gevolgd door Bancontact (23%). Met 13% speelt de overschrijving vooraf voornamelijk een bijrol. Logisch: het is trager en minder handig.

Dat maakt het extra eigenaardig wanneer je als ondernemer je klant enkel via overschrijving laat betalen. Waarom het jezelf niet makkelijk maken? Belangrijker nog: waarom maak je het je klant niet zo makkelijk mogelijk?

Een modern online betaalsysteem of Payment Service Provider (PSP) zorgt daar optimaal voor. De tijdswinst en het gebruiksgemak die ermee gepaard gaan, maken de meerkost ruimschoots goed. Laten we de voordelen even verduidelijken.

Betalingen verlopen sneller

Krijgt je klant een factuur per mail, dan moet hij zelf nog zijn online banking-dienst opstarten en de juiste betalingsgegevens en het correcte bedrag invoeren. Online betaalsystemen nemen hem dat werk uit handen: de klant rekent af via de methode waar hij het meest mee vertrouwd is, en klaar. Alles is al ingevuld, geen vergissingen meer. Dat houdt de betaaldrempel laag en jouw cashflow op peil.

De administratie wordt voor jou geregeld

Elke ontvangen betaling brengt werk met zich mee. Dat telt al gauw op. Ook daar boek je vooruitgang met een online betaaldienst. Je maakt gewoon een account aan en bent binnen een paar uurtjes up and running. Dankzij slimme API-koppelingen implementeer je de betaaldienst daarna zo in je crm, boekhoudpakket of op je webshop.

Nu is jouw werk voorbij: facturen staan automatisch op 'betaald', geen onnodige betalingsherinneringen meer.

Een correcte factuur opstellen is geen rocket science. Integendeel: met een eerste goed voorbeeld ben je vertrokken. Al is het wel essentieel dat je factureert volgens de regels van de kunst. Een kleine uitschuiver kan je namelijk financieel zuur opbreken.

Je kan uit heel wat betaalmethodes kiezen

Een klant waardeert het ongetwijfeld wanneer hij zijn favoriete betaalmethode kan kiezen. Dus bieden PSP's je tientallen keuzes aan: Bancontact/Mister Cash, Nederlands eigen iDEAL voor de noorderburen, maar ook Paypal, creditcards, paysafecard of de standaard SEPA-overschrijving. Zelfs Bitcoin kan helemaal risicoloos in Euro op je rekening verschijnen. Jij selecteert wat je wil aanbieden, de klant wat hij wil gebruiken. Daarmee is de kous af.

Veiligheid is nooit een issue

De beste online betaalsystemen voldoen aan de strengste veiligheidsnormen zodat noch jij, noch je klant zich ergens zorgen over moet maken. De klant merkt niet eens dat jij van zo'n dienst gebruikmaakt: het betaalsysteem verstopt zich netjes achter de schermen. Jouw klant krijgt alleen te maken met wat hij kent en vertrouwt.

De kosten blijven laag en voorspelbaar

Vroegere providers durfden je wel eens forse instapkosten of maandelijkse bijdragen aanrekenen, waardoor het onbetaalbaar werd voor kleinere bedrijven. Die tijd is voorbij. Je wordt enkel een miniem bedrag plus een percentage per transactie aangerekend, zonder verborgen kosten of vaste contracten.

In zee gaan met een betrouwbare payment service provider is een goed idee voor élke kmo: makkelijk om op te zetten en handig in gebruik voor jou én je klant. Eens je ermee van start gaat, werk je vast nooit meer met de traditionele overschrijving. Onze keuze? Het Amsterdamse Mollie en het Ierse Stripe, veruit de twee beste aanbieders in de markt.

Meer integraties?

Naast betaaldiensten biedt Teamleader je nog een heel pak integraties. Zo kan je feilloos heel je workflow in Teamleader onderbrengen. Meer weten hierover of over het facturatieprogramma van Teamleader?

Gerelateerde blogposts