Voorspel je opbrengst met Teamleaders Financiële Forecast

Verspil niet langer tijd met het doorzoeken van bankafschriften en ingewikkelde Excels om je toekomstige opbrengst te voorspellen. Voorspel vanaf nu op de makkelijke manier met Teamleaders Financiële Forecast. Je krijgt een duidelijk en actueel beeld van je verwachte opbrengst in de huidige en komende twee maanden. Tijd om die Excels overboord te gooien! We horen van veel bedrijven dat ze een aanzienlijk deel van hun tijd spenderen aan het proberen accuraat voorspellen van de verwachte opbrengst voor de komende maanden. De nodige financiële informatie zit vaak verspreid doorheen bankafschriften, facturen, kredietnota's en Excel sheets. En net door de aard van zulke sheets raken ze snel gedateerd, of bevatten ze fouten door handmatige overdracht van gegevens. Het resultaat: onzekerheid over je cijfers en geen duidelijk beeld van het de verwachte opbrengst van je bedrijf.

Om je bedrijf die financiële gemoedsrust te bezorgen, lanceerde Teamleader zonet zijn Financiële Forecast. Hiermee krijg je een accurate voorspelling van het inkomende geld, net zoals bij je verkoopsomzet. Zo maak je vol vertrouwen een voorspelling van je inkomsten in de komende maanden.

Doe jezelf financieel perspectief cadeau

2020 was een vreemd jaar, en je zaak kende misschien niet de successen die je liever had gezien (al hopen we het omgekeerde!). Gelukkig bieden we ondernemingen weer wat perspectief voor 2021, beginnende met de Financiële Forecast.

Exact weten hoeveel geld je de komende maanden op je rekening mag verwachten, is een krachtig hulpmiddel voor je bedrijf. Het stelt je in staat om:

  • Gefundeerde toekomstbeslissingen te maken rond je zaak;
  • Meer tijd te spenderen aan je dagelijks werk in plaats van je toekomstige opbrengst uit te rekenen;
  • Eenvoudig je doelstellingen of KPIs bij te houden.

Voor elk wat wils

Voor en tijdens onze betaperiode doken we diep in de werkwijzes van onze klanten om erachter te komen hoe ze momenteel hun toekomstige inkomsten voorspellen. Het werd ons snel duidelijk dat mensen heel wat verschillende methodes gebruiken om hun verwachte opbrengst te voorspellen en definiëren. Voor de ene gaat het uitsluitend om bedragen exclusief btw, terwijl de ander enkel kijkt naar de effectieve bedragen op de bankrekening. Sommigen vinden dat betaalde facturen geen deel meer mogen uitmaken van een forecast, terwijl dit voor anderen net onmisbaar is. Daarom kozen we ervoor om het overzicht aanpasbaar te maken.

Forecast NL

Dat betekent dat jij Teamleaders Financiële Forecast naar je eigen hand zet. Jij bepaalt wat de forecast inhoudt; of het nu proformafacturen, betaalde facturen, kredietnota's of abonnementen zijn - jij bent de baas over je eigen forecast. Zie je liever bedragen inclusief of exclusief btw? Jij beslist!

Gemak en duidelijkheid

Pano Sign'Service had de kans om de Financiële Forecast al in beta te proberen. Dit hebben zij erover te vertellen:

Voor Teamleaders Financiële Forecast moest ik steeds al mijn cijfers handmatig exporteren en importeren in Excel. Ik verloor enorm veel tijd aan het manuele werk. De cijfers waren niet up-to-date zonder aanpassingen en door gebrek aan tijd.

Dankzij de Forecast heb ik alle informatie die ik nodig heb op één plek. In een oogopslag weten wat er al betaald is en wat er nog binnenkomt, biedt een enorm gemak en duidelijkheid. De Forecast neemt automatisch al onze facturen uit Teamleader op, zodat ik de verwachte inkomsten voor de komende maanden gelijk wanneer kan raadplegen. Het is altijd up-to-date, flexibel en spaart me uren tijd.

Verlies geen tijd meer met Excel sheets en bankafschriften!

  • 14/01/2021
  • Laatst gewijzigd op 16/10/2023

Gerelateerde blogposts