12/11/2018 | Leestijd 3 minuten

Word sneller betaald dankzij deze integraties

Benny 46

Niemand houdt ervan om op betalingen te wachten. Heb je net een dienst geleverd aan je klant? Dan wil je liefst zo snel mogelijk betaald worden. En daar kan Teamleader je zeker bij helpen.

Teamleader helpt je betalingen van facturen sneller te innen. Automatische betalingsherinneringen instellen, openstaande facturen weergeven, meteen zien wie je nog geld verschuldigd is... Het kan allemaal.

Maar openstaande betalingen opvolgen kan heel wat tijd vergen. En zoals het spreekwoord luidt: voorkomen is nu eenmaal beter dan genezen. Wist je dat onze Marketplace je op dat vlak talloze mogelijkheden biedt? Zo zorg je ervoor dat je klanten jou op tijd betalen.

Betaalmogelijkheden

Je kan je klanten een brede waaier aan betaalmogelijkheden aanbieden. Met Invoicecloud, Teamleader's online facturatieplatform, kunnen je klanten facturen online bekijken en betalen. Je klanten kiezen zelf op welke manier dat dat gebeurt.

NL_Blog_Mollie_OnlinePayment_Inline 1

Kredietkaart

Betalingen met kredietkaarten zijn mogelijk via Stripe. Deze drie types worden ondersteund:

  • Visa
  • Mastercard
  • American Express

Weet je niet goed hoe je van start kan gaan? Lees dit artikel om InvoiceCloud of Stripe in te stellen.

Bankkaarten en andere opties

Naast kredietkaarten zijn er nog een aantal opties voor je klanten. Die worden bijvoorbeeld aangeboden door Mollie:

  • Bancontact
  • Belfius
  • iDEAL
  • Paypal
  • Bitcoin

Als je dat wil, kunnen je klanten je dus zelfs betalen via Bitcoin.

Betaalstatus opvolgen

Het is natuurlijk zonde van je tijd om elke factuur afzonderlijk op te volgen. Dankzij een aantal boekhoudintegraties wordt de betaalstatus van je facturen automatisch geüpdatet in Teamleader.

Maar... wat als je boekhoudsoftware niet in dat lijstje staat? Geen nood: dan is er altijd nog PayCheck. PayCheck is een platform dat speciaal gebouwd werd om openstaande facturen met de betalingen op je bankrekeningen te vergelijken. Daarvoor maakt PayCheck gebruik van CODA, ook wel het geCOdeerd Dagafschrift genoemd. Dit elektronisch bestand bevat uitgebreide informatie over verrichtingen van je Belgische rekeningen. In principe is het een gecodeerde weergave van papieren rekeninguittreksels, met het verschil dat je dus meer gedetailleerde informatie krijgt.

Aan de hand van CODA zal PayCheck je elektronische gegevens vergelijken met de gestructureerde mededelingen bij je overschrijvingen. Werd een factuur betaald? Dan zal PayCheck dat ook meteen zo doorgeven aan Teamleader. Zo worden onbetaalde facturen eenvoudig bewaard in je Teamleader-account.

Nu we het toch over onbetaalde facturen hebben...

Schulden innen

Zelfs nu je je klanten de makkelijkste oplossing aanbiedt en talloze herinneringen uitstuurt, blijft één van je facturen onbetaald. Leuk is natuurlijk anders. Unpaid helpt je om alsnog het verschuldigde bedrag te innen. Upload je onbetaalde factuur naar het Unpaid-platform, en zij gaan voor jou aan de slag. Unpaid zorgt ervoor dat je binnen 30 dagen je geld ontvangt.

Wil je graag eens zien hoe het werkt? Bekijk dan zeker onderstaande video:


{{ script_embed('wistia', 'mxas6som9a', ', ', 'inline,responsive') }}

Al deze integraties vind je terug op de Teamleader Marketplace. Gebruik je Teamleader nog niet? Probeer het (zonder enige verplichting) twee weken gratis uit, en ontdek zelf hoe eenvoudig je leven zou kunnen zijn.