Technologie Paradox

Vergroeien we langzaamaan met technologie, of helpt het ons net om vervelende klusjes te automatiseren? Veranderen we in machines of is de technologie-paradox een fabeltje?

Vooruitgangspessimisten beweren soms dat mensen langzaam maar zeker in machines veranderen. We vergroeien met onze smartphone en omringen ons steeds meer met technologie.

Bij Yuki zien we het net omgekeerd: dankzij nieuwe technologieën kunnen mensen vervelende taken automatiseren en houden ze meer tijd over om van het leven te genieten. Technologie creëert ruimte voor de dingen die er écht toe doen.

We noemen het de technologie-paradox: mensen vrezen een soort half-robot à la Robocop te worden, maar net het omgekeerde is waar: technologie maakt ze meer mens.

Saaie en zware taken behoren tot het verleden

Vroeger waren mensen pas écht slaaf van hun machine. Ze werkten zich letterlijk in het zweet om hun werktuigen rudimentaire taken te laten uitvoeren.

Van landbouwmachines tot de traag werkende computers van de eerste generatie: het zijn beelden die we niet moeten romantiseren. Werken met machines was niet altijd leuk, maar meestal complex, ingewikkeld en zelfs fysiek zwaar. Dankzij de grote vooruitgang kunnen machines nu die saaie en zware taken volledig naar het verleden verbannen.

Ken je de oude slogan van Per? “Per, want het leven is meer dan afwassen alleen.” Afwassen is geen leuk klusje en je hebt het liever snel achter de rug. Een gedurfde uitspraak voor de producent van een afwasmiddel.

Per zegt hiermee: gebruik dit product om meer ruimte over te houden voor wat er echt toe doet. Het huishouden moet plaats ruimen voor meer quality time, net zoals nieuwe technologie er bijvoorbeeld voor zorgt dat slim ondernemen gepaard gaat met minder administratieve taken.

Innovatie op de juiste domeinen

Het is geen toeval dat innovatie zich vaak op domeinen richt die veel mensen niet leuk vinden. Rekeningen betalen doe je met bank-apps, de weg vind je met Google Maps, taken verdeel je met Trello en je bedrijfsadministratie automatiseer je met Teamleader.

Slimmer boekhouden

Ook Yuki hoort in dit rijtje thuis. Boekhouden wordt vaak als saai en tijdrovend beschouwd, dus waarom geen technologie inzetten om slimmer te ondernemen en meer tijd over te houden? Je krijgt duidelijk inzicht in je onderneming, je beschikt over betere rapportage, je kan sneller inspelen op onbetaalde rekeningen… en je kan langer van je weekend genieten!

Onze technologie zorgt ervoor dat ondernemers geen slaven van hun machine worden. Integendeel, deze tools geven hen net meer ruimte om aandacht te geven aan wat echt belangrijk is.

Krijg opnieuw tijd

De vooruitgangspessimisten mogen hun complexe machines en oubollige technologie dus gerust houden. Wij zijn er trots op dat we met Yuki ondernemers en boekhouders dagelijks kunnen helpen om slimmer en vooral efficiënter te werken. Yuki brengt ondernemen en werken terug tot de essentie... en geeft ondernemers de ruimte om opnieuw mens te zijn.

Benieuwd naar de Yuki-integratie die Teamleader aanbiedt? Je kan de integratie hier terugvinden, samen met tal van andere koppelingen.