Asbitech: "Dankzij Teamleader weten we precies wat we verdienen aan een project"

Wie asbest vermoedt, wil hier zo snel mogelijk vanaf. Of het nu in je huis of in je bedrijfspand zit. Dat weten ze bij Asbitech heel goed, vertelt preventieadviseur Emily Leten. Asbitech verwijdert alle soorten asbest, van golfplaten tot leidingisolatie in kelders. "Overal waar je denkt dat asbest kan zitten, kan het ook écht zitten", zegt Emily. Dan moet er dus snel actie worden ondernomen. Met de software van Teamleader kan Emily klanten vlug laten zien wat het kostenplaatje is, en wanneer haar werknemers aan de slag kunnen. Dat voelt prettig én veilig.

Ondernemer: Emily Leten
Functie: Preventieadviseur
Bedrijf: Asbitech
Jaar van oprichting: 2015
Teamleader sinds: 2017
Klanten: Particulieren en bedrijven

Om klanten snel te kunnen helpen, is het fijn als de administratie op rolletjes loopt. Al snel begon Asbitech daarom gebruik te maken van Teamleader. "Maar dat was heel basic. We konden offertes maken, klanten in ons systeem zetten en facturen uitsturen. Fijn, maar sinds we Teamleader gebruiken via Coachall hebben we het pakket flink uitgebreid."

Hoeveel verdien je aan één project?

Emily is vooral enthousiast over de functies die ingezet kunnen worden voor projecten. "Soms werken we met hele grote offertes en langdurige projecten. Asbest verwijderen kan één of twee dagen duren, maar ook weken of maanden, en zelfs verspreid over het hele jaar. Je wil dan voor de klant de kosten en planning transparant maken. En ook voor jezelf: we kunnen met Teamleader alle kosten gedetailleerd bekijken en opnemen. Zo weten we hoeveel we verdienen aan een project. Hoe we er financieel voor staan, dus."

Met vragen over Teamleader konden Emily en haar collega’s terecht bij Teamleaders partner Coachall. Ze hebben Asbitech ook geholpen de software van Teamleader te implementeren en gebruiken. Ze geven daarnaast trainingen en komen bij je langs als je hulp nodig hebt.

"Heel professioneel", zegt Emily. "Het beste is dat Coachall supersnel langs kan komen als je uitleg nodig hebt. Teamleader antwoordt vlug, maar soms wil je face-to-face-uitleg. Laatst kwam Coachall ook een presentatie geven over hoe we projecten kunnen aanmaken. Dan kun je direct al je vragen stellen."

Tijdbesparing

Naast het aanmaken van projecten vindt Emily de herinneringen versturen aan klanten een fijne feature. "Het is altijd hetzelfde standaardmailtje, dat je makkelijk kunt sturen als een factuur nog niet betaald is, bijvoorbeeld." Dat is ook handig voor de interne boekhouder: die maakt ook gebruik van Teamleader.

Maar zelf is Emily fan van de 'bedrijfskoppeling'. "Als je een btw-nummer van een bedrijf invult, komt alle bedrijfsinformatie in Teamleader tevoorschijn. Voor ons is dat heel praktisch."

En scheelt het ook veel tijd, zulke software gebruiken? Emily zegt van wel. "Stel je voor dat we zelf onze offertes in Word moesten opmaken. Dat zou heel veel tijd kosten. Nu heb je direct je lay-out, je hoeft alleen de informatie er nog maar in te zetten en direct vanuit Teamleader een mail te sturen."

En voorlopig vliegen de opdrachten de deur uit. Asbitech draagt namelijk bij aan een nobele missie van de Belgische overheid: het asbestveilig maken van het hele land, vóór 2040.

In de user story lees je hoe de workflow van Asbitech eruit ziet en welke rol Teamleader daarin speelt:

NL Usercases Asbitech
Geschreven door Robin Van Cleemput
  • 11/08/2021
  • Laatst gewijzigd op 12/02/2024

Gerelateerde blogposts