Around Media: “Digitaliseren bezorgt je een immens concurrentieel voordeel.”

Around Media visualiseert ruimtes met behulp van 3D-technologie. Dankzij hen kan je bestaand vastgoed vanop afstand én in 3D bezoeken, maar net zo goed virtueel plaatsnemen in je volgende wagen of rondlopen in een nog te bouwen vastgoedproject. Door vaak nog onbestaande producten tastbaar te maken, zorgt het bedrijf voor vlottere sales in een resem sectoren. Voor een door innovatie gebeten onderneming kon een digitale oplossing niet uitblijven om structuur en werkwijzen te verbeteren: daarom kozen ze voor Teamleader.

Wie? Wannes Vanspranghe, oprichter en CEO van Around Media
Wat? Visualisatie van ruimtes met behulp van 3D-beelden en virtuele ervaringen
Teamleader sinds? Juli 2016
Uitdaging? Organisatie van een groeiend bedrijf in de hand houden

Sinds twee jaar ondersteunt Around Media communicatie over en visualisatie van ruimtes. Een auto, stoel of woning verkopen voor die effectief bestaat? Deze jonge onderneming maakt 3D-technologie toepasbaar voor een breed publiek: onder meer vastgoedmakelaars, meubelfabrikanten en concessiehouders van wagens maken zo hun product tastbaar met behulp van 3D-beelden en vergaande aanpassingsmogelijkheden.

Het is geen makkelijke opdracht om potentiële klanten te overtuigen als je hen geen eindproduct kan voorleggen. Around Media biedt daarom een home configurator aan die 3D-voorstellingen op verschillende schermen en zelfs met augmented reality mogelijk maakt.

Around media MG 2787
Around media MG 2829

Sterke lokale visie uitbouwen met behulp van een digitale tool

Around media MG 2818

Around Media ontstond als gevolg van een duidelijk probleem in de vastgoedcommunicatie. “We zagen dat alles aan buitenlandse bedrijven werd uitbesteed. Wij wilden een visie uitbouwen die ook de lokale markt aansprak door volop in te zetten op innovatie en baanbrekende technologie zoals augmented en virtual reality.”

Dat die visie aansloeg, is duidelijk te zien aan de snelle groei van het bedrijf. “We zijn op twee jaar tijd van één naar 22 medewerkers gegaan. Snelle personeelsgroei brengt organisatorische uitdagingen met zich mee: hoe blijf je vlotte communicatie garanderen? Hoe breng je je bedrijfsprocessen in kaart? Via het speciale start-upprogramma kwamen we in aanraking met Teamleader. Net als andere jonge bedrijven kregen we daarbij een gratis licentie voor zes maanden. We waren snel overtuigd: Teamleader werd zo onze centrale software voor CRM, projectmanagement en facturatie.”

Minder verloren leads, meer tevreden klanten

Welke rol speelt Teamleader in het aanpakken van de organisatie en communicatie? “Alles wat we doen, wordt nu gecentraliseerd. Deadlines, wie welke taken krijgt, tijdregistratie, alle betrokkenen bij een project en contactmomenten met klanten: iedereen kan steeds alle communicatie opvolgen. De samenwerking tussen onze sales- en productieverantwoordelijken is zo enorm verbeterd en we hebben meer grip op onze projecten.”

Wannes merkt ook op dat er minder leads verloren gaan. “Soms vragen mensen wel eens om ze na een bepaalde tijd opnieuw te contacteren, omdat er dan nieuwe budgetten vrijkomen. Als je die kans niet op het juiste moment grijpt, loop je potentiële klanten mis. Omdat onze leads niet centraal werden bijgehouden, durfde dat vroeger al eens voor te vallen.” Ook facturatie lijkt nu veel vlotter te lopen. “Facturen die niet opgevolgd worden zijn voor beide partijen enorm frustrerend. Met Teamleader verzenden we ze op tijd onze communicatie zit nu dus helemaal goed. Klanten kunnen alles digitaal bekijken: de klant is koning en wij kunnen hen dat nu effectief ook tonen.”

“Soms vragen mensen om hen na een bepaalde tijd opnieuw te contacteren. Grijp die kans op het juiste moment door je leads centraal bij te houden en op te volgen Zo gaan een pak minder goede leads verloren.”

Digitalisatie zorgt voor een betere work-lifebalans

Wannes is net vader geworden. Voor hem is het erg belangrijk dat hij nu voldoende tijd met zijn gezin kan spenderen, al heeft hij natuurlijk nog een tweede kind: zijn bedrijf. “Digitalisatie speelt een grote rol in mijn work-lifebalans. Ik kan perfect van thuis uit werken: ik volg de zaken op via mijn smartphone en blijf daardoor in controle. Automatisering zorgt er dus voor dat ik tijd kan vrijmaken, zowel voor mijn familie als voor de zaak.”

Internationaal groeien als volgende stap

Around Media is sterk gefocust op de toekomst. “We denken constant na over onze volgende stap: waar moeten we op inzetten als we over tien jaar nog willen bestaan? Blijven investeren in goede tools en werknemers moet ons daarbij helpen.” De droom is om internationaal uit te breiden. “Onze groei mag gerust in een stroomversnelling terechtkomen. Dat tempo willen we halen door middel van een duidelijke structuur en zoveel mogelijk automatisering.” Daar is Teamleader een goede partner bij. “Ook bij jullie zie ik een voortdurend streven naar verbetering en automatisering. Ik denk bijvoorbeeld aan alle integraties op de Marketplace, die we veel gebruiken. Of je nu een Fortune 500-bedrijf wil worden of een lokale speler blijft: innovatie, digitalisatie en automatisatie is hoe dan ook belangrijk.”

Een virtuele economie is het uiteindelijke doel. “Artificial intelligence zal bepaalde jobs vervangen en daardoor zullen we mensen op andere manieren moeten activeren. Daardoor ontstaan er nieuwe connecties tussen de reële en de digitale wereld… wat een grote impact zal hebben op ondernemen. Bedrijven zullen zich sociaal moeten engageren en verder kijken dan de bottom line. Wij willen daar enorm graag deel van uitmaken.”

“Of je nu een Fortune 500-bedrijf wil worden of een lokale speler blijft: innovatie, digitalisatie en automatisatie is hoe dan ook belangrijk.”
Around media MG 2771
Around media MG 2791

Tijd vrijmaken om naar je klanten te luisteren

Als Wannes ondernemers advies zou moeten geven over de volgende stap, speelt innovatie en automatisering daar natuurlijk ook een grote rol in. “We hebben zelf enorm veel gehad aan goede communicatie en structuur, dus daar zou ik zeker opnieuw op inzetten. Daarnaast is het ook belangrijk om je markt door en door te leren kennen.”

“Digitaliseren bezorgt je meer tijd om naar je klanten te luisteren. Dat is een immens concurrentieel voordeel.”

Voor Around Media draait innovatie altijd om de mensen die er hun voordeel mee doen. Diezelfde visie koestert Wannes op vlak van digitaliseren: dat doe je niet zomaar, maar voor jezelf én je klanten. “Door te digitaliseren bespaar je jezelf heel wat gesukkel en dus ook tijd, die je vervolgens kan inzetten om naar klanten te luisteren. Je houdt dus meer tijd over voor de belangrijke zaken, wat je een immens concurrentieel voordeel geeft.”

Wil jij ook de volgende stap zetten met je onderneming? Teamleader combineert CRM, projectmanagement en facturatie in één handige tool, helpt je tijd besparen en te focussen op de toekomst van je onderneming. Probeer het 14 dagen gratis.

  • 11/12/2017
  • Laatst gewijzigd op 19/02/2024

Gerelateerde blogposts