BE Mustlisten BE podcasts

Als ondernemer zit je vaak wel eens vast in je eigen bubbel: je staart je blind op je eigen problemen en ideeën. Bovendien blijft er soms weinig tijd om nieuwe dingen bij te leren en zo je horizon te verbreden.

Daarom selecteerden we 7 podcasts die je helpen om nieuwe inspiratie op te doen en slimmer, meer efficiënt te werken. Een podcast is niet enkel leerrijk maar ook ontspannend. Luister ernaar op weg naar kantoor of tijdens het sporten!

1. Getting Things Done

Mustlisten_Inline1.pngProductief én efficiënt werken, iedereen sukkelt er mee. Deze Engelstalige podcast helpt je om dingen gedaan te krijgen. In de interviews hoor je allerlei professionals aan het woord die net begonnen zijn met de ‘getting things done-methode’ of experts die er al jaren de vruchten van plukken. De podcasts zijn een combinatie van persoonlijke en professionele verhalen. Ze geven je praktische tips over hoe je de GTD-methode met behulp van apps en papier zelf vlot kan toepassen. Voor ondernemers die een stressvrij en productiever leven willen leiden.

Getting Things DoneⓇ Podcasts

2. Online Marketing Made Easy

Een ondernemer hoort van alle markten thuis te zijn: een zekere kennis van marketing, sales, en social media is een must. In de podcast van Amy Porterfield (social media strategist en co-auteur van Facebook Marketing All-In-One for Dummies) leer je praktische tips bij over productlanceringen, Facebook marketing, sales, webinars, ... en veel meer. Af en toe is er ook een interview over online marketing met een business expert, maar meestal geeft Porterfield vanuit haar eigen ervaringen inzicht in zakendoen. Super handige how-to sessies waarmee je direct aan de slag kunt.

Online Marketing Made Easy Podcast

3. The Tim Ferriss Show

Anders dan de naam doet denken is de podcast van Tim Ferriss geen onemanshow. Ferriss is bekend van zijn boek The 4-Hour Workweek, een echte klepper van formaat onder de business boeken. Zijn podcasts worden dan ook al jaren gezien als dé nummer 1. Iedere aflevering nodigt Ferriss iemand uit die uitblinkt in wat hij doet, of dat nu investeren, sport, zakendoen, of kunst is. Iedere ondernemer deelt het “geheim” achter zijn of haar success. Tim geeft ook mee welke tactieken en tools hij gebruikt, aanraders voor routines en boeken, en time management tips.

The Tim Ferriss Show

4. Inspiratie uit de creatieve sector

CreativeMornings is een maandelijks georganiseerde ontbijtsessie en inmiddels een wereldwijd begrip in de creatieve sector. Er zijn twee seizoenen met podcasts beschikbaar met alle hoogtepunten uit de sessies. Ideaal voor de ondernemer die wel van afwisseling houdt. Sprekers komen uit alle hoeken van de creatieve sector en variëren van David Kelly (de oprichter van IDEO) tot Aisha Fukushima (“RAPtivist”) en van Cindy Gallop (advertising expert en business consultant) tot Simon Sinek (auteur van Start with why).

CreativeMornings

5. Master your mindset

Michael Pilarczyk, inspirator, schrijver en spreker over zelfontwikkeling en zakelijk succes, publiceert iedere week een Master Your Mindset-Podcast. In 15 minuten geeft Pilarczyk je inspiratie en tips op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, mindfulness, communicatie en keuzes maken. Samengevat, je leert hoe je een betere ondernemer kan worden door de juiste mindset te gebruiken. Investeer wekelijks een kwartiertje in je persoonlijke ontwikkeling.

6. Technologie in een veranderende maatschappij

De volgende podcast is er één uit Belgische hoek: in ‘How Life Works’ leer je over de invloed van technologie op ons leven. Technologie heeft dan ook een bijzonder grote impact op het bedrijfsleven. Maar hoe zet je die efficiënt in en hoe ga je ermee om, zowel binnen het werkveld als daarbuiten? De 16-delige podcast-reeks bespreekt bijzonder actuele thema’s in een maatschappij die continu in verandering is. How Life Works is een succesvol initiatief van Gent M, een netwerk van ondernemers en creatievelingen, die allerlei digitale onderwerpen bespreken waarvan ondernemen ook een belangrijk deel uitmaakt.

How Life Works

7. Startup School

Mustlisten_Inline2.png

Seth Godin is een onbetwistbare thought leader in de marketing- en zakenwereld. Ondertussen heeft hij 7 bestsellers op zijn palmares en is hij een veelgevraagd spreker op de meest toonaangevende congressen ter wereld. In 2012 gaf hij een inspirerende en leerzame workshop aan 30 ondernemers. Het resultaat daarvan is beschikbaar als 15-delige podcast-serie. Samen verkenden ze hoe ze hun dromen op gebied van zakendoen waar kunnen maken. Je leert onder andere hoe je omgaat met vertrouwen opbouwen, cash flow, ideeën in de praktijk omzetten, en je concurrentie analyseren.

Seth Godin’s Startup School

Dit lijstje van opmerkelijke podcasts geeft je vast en zeker de nodige inspiratie om problemen aan te pakken en ideeën in de praktijk te brengen.

Wil je meer weten over slimmer en meer efficiënt werken? Bekijk dan eens Teamleader: CRM, facturatie & projectmanagement in één tool.