07/04/2017 | Leestijd 3 minuten

6 nuttige boeken voor elke ondernemer

BE 6mustreads BE Header 960x400

Een boek lezen. Wie doet dat nog? Door hun overvolle agenda’s komen de meeste ondernemers niet verder dan het scannen van e-mailnieuwsbrieven en krantenkoppen. Toch is er een gigantisch arsenaal aan interessante, leerzame lectuur voor hen op de markt. Ontdek hier 6 boeken die je moet gelezen hebben.

‘Te weinig tijd’ is een veelgehoord excuus om niet tot lezen te komen. Toch loont het omdat het je vaak heel wat nieuwe inzichten kan opleveren. Daarom zetten we hier 6 interessante boeken over ondernemen voor je op een rij. Luister je liever? Check dan eens dit artikel met een lijstje interessante podcasts - handig voor in de auto of tijdens het sporten.

"Werken met hart en ziel" - Wouter Torfs

BE_6mustreads_Inline2__BE_werkenMetHartEnZiel.jpgSchoenen Torfs, een immens populaire Belgische keten en hét toonbeeld van de succesvolle onderneming. Schoenen Torfs won in 2016 al zeven keer de titel van ‘Beste Werkgever van België’, maar wat maakt er van hen nu een ‘Great Place to Work’? “Werken met hart en ziel” vertelt je meer over de bouwstenen voor een onderneming met gelukkige werknemers, de kenmerken van een goede bedrijfscultuur en de kracht van cocreatie als een vorm van samenwerking en kwetsbaarheid op de werkvloer.

“Sprint: How to solve big problems and test new ideas in just five days” - Jake Knapp, John Zeratsky en Braden Kowitz

7mustreads_Inline2_sprint.pngSprint is een praktische gids voor kleine en grote teams, beginnende start-ups en traditionele ondernemingen. Het boek is voor ondernemers met kansen, problemen of ideeën die vandaag een antwoord nodig hebben. De schrijvers geven je een exclusieve blik achter de schermen van Amerika’s meest fascinerende start-ups waar we zien hoe zij problemen in de periode van een week weten te omzeilen. Een boek vol verrassende ideeën.

'The Lean Startup" - Eric Ries

7mustreads_Inline3_theleanstartup.pngWil je beter en sneller zakelijke beslissingen nemen? The Lean Startup doet bedrijven inzien hoe je succesvol kan zijn in een risicovol ondernemerslandschap. Het sleutelwoord is klantgericht werken en blijven testen of je product nog aansluit bij de doelgroep. Voortdurende innovatie is volgens Eric Ries de enige manier om een succesvol bedrijf op te bouwen en te behouden.

“Reinventing Organizations” - Frederic Laloux

BE_6mustreads_Inline2__BE_Reinveting.jpgIn dit boek leer je dat organisaties vastgeroest zitten in een verouderd stelsel en daar uit zouden moeten breken. Ondernemers zijn op zoek naar een ander soort management, werknemers raken gedemotiveerd, ... Het boek toont dat we aan een nieuw tijdperk staan waar een diepere voldoening voor management, werknemers en klanten centraal staat. Met inspirerende getuigenissen geeft het je meer inzicht in hoe je opnieuw authenticiteit in je werk krijgt en introduceert nieuwe manieren van werken.

“Businessplan op 1 A4” - Marc van Eck en Ellen Leenhouts

7mustreads_Inline5_businessplanop1a4.png‘Een praktisch boek voor iedereen die een businessplan wil schrijven,’ aldus de auteurs. Voor ondernemers die hun dromen om willen zetten in goede, concrete plannen. Hierbij wordt uitgegaan van de OGSM-methodiek: Objective, Goals, Strategies en Measures. De lezer krijgt een uitgebreide uitleg en voorbeelden met als doel: een businessplan op 1 A4 schrijven.

"Klanten zijn eigenlijk nét mensen" - Jos Burgers

7mustreads_Inline6_klantenzijneigenlijknetmensen.pngEn 99 andere eyeopeners voor klantgericht werken. Dit boek bestaat uit een reeks columns waarin de schrijver je wijst op hoe je op een foute manier met klanten omgaat. Want het gaat nogal eens mis en dat kan vaak voorkomen worden. Je zal versteld staan van de manier waarop klanten verleid willen worden. En daar komen, tot verwondering van velen, geen dure woorden aan te pas!

Wil je graag impact en succes creëren met je onderneming? Teamleader helpt je productief en efficiënt werken, zodat jij opnieuw tijd wint voor andere, belangrijkere zaken.