Timesaving Cloudsoftware BE20 20 NL

Wil je tijd winnen met je kmo? Met software kan je uren tijd besparen. Die kan je beter gebruiken voor écht belangrijke taken. Veel software bevindt zich tegenwoordig in de cloud; leer snel hoe jouw bedrijf ook van de voordelen profiteert.

Ben jij al op de hoogte van de voordelen van de cloud? Daarbij komt vaak het financiële plaatje aan bod: de hardwarekosten liggen laag, de schaalbaarheid is hoog, en ook aan gespecialiseerd IT-personeel hoef je niks uit te geven. Zo bespaar je een hoop centen.

Minder bekend maar niet te onderschatten is dat de cloud je ook veel tijdswinst kan opleveren. Met online cloudapplicaties sla je data beter op én hebben geautoriseerde medewerkers sneller toegang. Daardoor verloopt de communicatie een plak vlotter, wat je opnieuw kostbare tijd oplevert.

Welke tools bestaan er zoal in de cloud? Voor welke projecten of taken zijn ze nuttig en hoe win je er tijd mee? Deze blog geeft je een handig overzicht.

1. Converteer beter met doelgerichte marketing

Bezoekers bereiken je website op uiteenlopende manieren. Daarom verspreid je best artikels of diensten via verschillende kanalen. Daarvoor komt Story Chief handig van pas: in één klik publiceer je jouw content op meerdere kanalen. Het websiteverkeer en de leads die daaruit volgen, sla je ook op in de tool.

Een bezoeker vindt nu misschien wel makkelijker je website, maar hoe zorg je ervoor dat leads ook effectief converteren? Goede landingspagina's zorgen voor meer conversies. Unbounce vormt daarbij de perfecte partner: je bokst nieuwe landingspagina's in elkaar, test ze uit en past ze aan op basis van de resultaten. Daarvoor heb je geen IT-hulp nodig; ook als je geen technisch genie bent, creëer je landingspagina's in een handomdraai.

Lukt het niet meteen om een klant binnen te halen? Geen nood, want als bezoekers een formulier op je landingspagina hebben ingevuld, laten ze natuurlijk ook hun kostbare contactgegevens achter... die jij zeker kan gebruiken. Maak zelf aantrekkelijke online formulieren met Wufoo of Jotform en laat de gegevens achteraf niet verloren gaan, maar sla ze op in een CRM-systeem en contacteer ze op het juiste moment.

2. Beperk de papierhandel en voorkom fouten

Zakelijke administratie komt vaak neer op een tijdrovende papierhandel. Met Xpenditure hoef je niet langer al je bonnetjes handmatig te registreren. Digitaliseer ze via je smartphone of webcam en vorm ze om tot onkostenrapporten die je in enkele klikken exporteert - zelfs naar je boekhoudpakket.

Ook voor facturen kiezen mensen steeds liever een digitale oplossing. Maak het niet alleen jezelf, maar ook je klanten makkelijker en geef hen de optie om online te betalen met Mollie of Stripe. Daardoor beperk je de kans op fouten en verloopt de afhandeling een stuk sneller.

3. Volg potentiële klanten op en verkoop meer

Hoeveel tijd spendeer jij aan afspraken met (potentiële) klanten? Hoeveel kilometers rij je maandelijks om hen te bezoeken? Met Gotomeeting of Join.me organiseer je virtuele meetings, waardoor je al die overtollige kilometers en uren kan vermijden. Zo creëer je niet alleen meer mogelijkheden om prospecten nauwgezet op te volgen, maar hou je ook simpelweg meer tijd over om verschillende mensen te contacteren.

Vraagt je lead een offerte? Maak indruk op je potentiële klanten en laat ze offertes online inkijken, er feedback op geven en - liefst onmiddellijk - goedkeuren. Met behulp van de juiste software leg je klanten dus beter in de watten, terwijl jij daarbij nog tijd wint ook.

4. Werk taken sneller af met een gestroomlijnde workflow

Niemand houdt van dubbel werk. Aangezien de cloud zo'n held is in data verzamelen, kan je er perfect gebruik van maken om je apps te verbinden. Met Zapier wissel je automatisch data tussen je apps uit: zo hoef je die gegevens maar één keer in te voeren. En door al je apps op één lijn te brengen, kan je je processen beter optimaliseren.

If This Then That (IFTTT) laat op een gelijkaardige manier het internet voor jou werken door snel eenvoudige koppelingen te maken tussen de tools die je gebruikt. Door ze op elkaar af te stemmen, zorg je voor een gestroomlijnde workflow.

5. Verzamel je ideeën en verhoog je productiviteit

Door productiviteit te beperken tot de kantooruren en -muren leg je ook je creativiteit aan banden. Een idee krijg je namelijk op de meest onverwachte plaatsen. Laat ze dan ook niet verloren gaan en gebruik Evernote om gedachten, interessante knipsels en websites te verzamelen, over al je toestellen heen. Dit helpt je om ook tijdens drukke periodes met nieuwe ideeën op de proppen komen.

6. Directe communicatie

De kortste weg van A naar B is in een rechte lijn. Bouw dus ook in je communicatie zo min mogelijk omwegen in: kies een online platform zoals Slack om intern te communiceren of Intercom om hetzelfde te doen met je klanten. Olark biedt je dan weer de mogelijkheid om live ondersteuning te bieden aan klanten. Gebruik dergelijke tools om meteen actie te ondernemen en aan de slag te gaan met vragen en feedback.

Op zoek naar een manier om deze tools met elkaar te integreren? Je vindt er heel wat terug op onze Marketplace.


Kan je ook best wat extra tijd gebruiken of wil je je tijd efficiënter besteden? Dan heb je vast iets aan ons ebook over beter time management.

{{cta('629a1847-6243-4e8e-be6c-6e1becc837c9')}}